Brno: Festival kuchařů - kreativita, společenská zodpovědnost, ekologie
V létě se v prostorách Industry Brno odehrála netradiční akce – festival jídla, který nabídl příležitost ukázat se jak profesionálním, tak amatérským kuchařům. Vařit zde mohl úplně každý, stačilo vyplnit formulář, dostupný na stránkách akce.
"Myšlenka našeho projektu se už objevila ve velkých městech, jako třeba Londýn nebo Amsterodam,“ říká mluvčí akce Zuzana Merhartová. „Lidí, co chtěli vařit a grilovat, bylo dost, chvilku ale trvalo, než se dal dohromady tým organizátorů. Heslem akce je „každý sám za sebe a všichni pro vás.“
Myšlenkové základy celé akce jsou postaveny na několika pilířích. Mezi ně patří například společenská zodpovědnost, bude kladen důraz na nízkou ekologickou náročnost festivalu, nebo kreativita - ať už v pestrosti jídla, nebo v samotném programu.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 0
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.