

V roce 2010 se konal první ročník celokrajské soutěže Regionální potravina.
21 výrobců z celého kraje přihlásilo do soutěže celkem 56 výrobků. Vítěze vybírala jedenáctičlenná porota. Celý první ročník soutěže přitom ovládl med, jenž byl hlavní komoditou v plné polovině ze šesti hlavních kategotií soutěže (mezi něž patřilo maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, pekárenské a cukrářské výrobky, nápoje, ovoce a zelenina a ostatní potravinářské výrobky).
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se konalo ve westernovém městečku Šiklův mlýn. Oceněným výrobkům vč. dvanácti výrobků oceněných čestným uznáním byla na 4 roky udělena značka Regionální potravina kraje Vysočina a budou nyní propagovány formou ochutnávek při konání významných společenských akcí v rámci kraje Vysočina.