Kopřivnice: Bezlepkové obědy pro žáky základních škol
V Kopřivnici se podařilo dotáhnout do konce zabezpečení bezlepkových obědů pro žáky základních škol. Tohoto nesnadného úkolu se zhostila jídelna při ZŠ a MŠ 17. listopadu.
Při bezlepkové dietě je zakázáno konzumovat obiloviny, které obsahují lepek, tj. pšenici, žito, ječmen, oves a veškeré potraviny, které jmenované obiloviny obsahují. Když se před rokem zjišťovalo, kolika žáků se bezlepkové stravování v Kopřivnici týká, počet nepřekročil třicítku.
„Za ten rok se nám podařilo vyškolit personál, na základě požadavků hygieny upravit prostory kuchyně a navázat spolupráci s nutriční terapeutkou, která bude odpovědná za sestavený jídelníček a za správnost složení potravin,“ uvedla Zdeňka Havlíková, ředitelka ZŠ a MŠ 17. listopadu.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 4
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.