Liberecký kraj: Kurz naučí kuchaře ze školních jídelen vařit atraktivně
Luštěniny, ryba, brambory. To je namátkový výčet několika neoblíbených jídel ve školních jídelnách, které jsou pro mnohé školáky doslova strašákem. Přitom všechny jmenované pokrmy patří ke zdravým a prospěšným jídlům, která navíc vhodnou úpravou mohou být velmi chutná. Liberecký kraj to chce změnit! Proto přichystal pro kuchaře a vedoucí školních jídelen speciální kurz vaření.
„Na konci prázdnin uspořádáme praktický kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen v Libereckém kraji, kteří budou mít zájem inspirovat se a naučit se vařit kompletní menu pro děti trochu jinak a zajímavěji. Přihlásit se mohou už nyní,“ zve Alena Losová, radní Libereckého kraje pověřená vedením resortu školství.
Kurz, který se uskuteční 20. srpna 2015 v Liberci, má být především inspirací. „Účastníci kurzu budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby,“ objasnila Eva Martinková z odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje. Na kurzu se naučí zájemci vybírat kvalitní a vhodné suroviny, zvládnout technologický postup a přípravu oběda pro nejmenší strávníky. Vše atraktivně a navíc v rámci norem, které pro školní stravování platí.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 1
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.