mrg. SO Hlučínska: Studenti z Šilheřovic v soutěži Svačina roku
třední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Do letošního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku Rio Mare se přihlásilo rekordních 160 studentů z celkem 47 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii. Úkolem soutěžících je navrhnout a připravit originální, rychlou a chutnou svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití rybích výrobků Rio Mare. Všichni účastnící dostávají rybí výrobky pro přípravu pokrmů zdarma.
„Jednou z letošních novinek je rozšíření hlavních surovin také o Rio Mare Grilované filety makrely v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji. Věříme, že díky novým surovinám dáváme studentům větší možnosti pro přípravu jedinečných a hlavně kreativních receptů,“ říká Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 2
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.