Praha 19: Třídění jedlých olejů
Víte, že použité jedlé oleje a tuky se dají recyklovat?
Prakticky všechny potravinářské oleje a tuky používané v domácnosti lze recyklovat a můžou tak člověku znovu posloužit. Stačí je slít do obyčejné PET láhve a odnést do některého z našich kontejnerů, jejichž síť stále rozšiřujeme. Předcházíte tak ucpání odpadního potrubí, a navíc pomáháte šetřit naši planetu!
Do tříděného odpadu patří všechny jedlé oleje a tuky, které používáte doma při přípravě jídla
Třídit můžete všechny druhy potravinářských olejů (slunečnicový, olivový, řepkový, sójový, palmový, kokosový, a další), tuky (máslo, margarín nebo sádlo). To znamená, veškeré oleje a tuky z konzerv, ze zeleniny, masa, ryb, salátů, fondue, sýrů či hub nakládaných v oleji nebo marinády na grilování, a samozřejmě ze smažení i fritování.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 2
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.