Prostějov: Cukrárna jako sociálně terapeutická dílna
Provoz cukrárny Lipka byl zahájen v květnu 2015. Proč cukrárna vznikla? Hlavním cílem a posláním cukrárny je vytvořit sociálně terapeutickou dílnu, pro osoby se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního postižení, které nejsou z tohoto důvodu umístitelné na chráněném či otevřeném trhu práce.
V denní nabídce jsou pro hosty připravené čerstvé dezerty vlastní výroby. V letních měsících poskytuje návštěvníkům občerstvení výborná točená zmrzlina.
Čtvrtek je den, kdy se připravují pro návštěvníky wafle a palačinky. Nabídku doplňuje několik druhů káv a nealkoholických nápojů. Návštěvníci mají možnost objednat si dobroty a výrobky z cukrárny podle vlastních představ a přání pro svou spotřebu domů.
Otevřeno je od pondělí do pátku vždy od 10.00 do 18.00 hodin. Prostředí cukrárny je velmi příjemné a nabídka výrobků láká návštěvníky k posezení a strávení příjemných chvil ve společnosti přátel či rodiny.
[...]
Kontakt...
Mgr. Renata Čekalová
Zhlédnuto měsíčně 2
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.