ČESKO: Soutěž O nejlepší školní oběd
Mnoho z nás vzpomíná na školní jídelnu jako na horor na talíři. Ve finále 4. ročníku soutěže O nejlepší školní oběd se ale ukázalo, že i tady mohou vznikat kulinářské skvosty. Na pomyslný vrchol se vyšplhalo konfitované kuřecí prso z kuchyně pražského Středního odborného učiliště U Krbu.
Do soutěže se přihlásilo 90 kuchařských týmů ze školních jídelen z celé České republiky. Ve finále se pak na základě výběru nejlepších receptů porotou ocitlo šest týmů z Čech a čtyři z Moravy. Ty se přijely utkat ve finálovém "desetisouboji" na MŠ a ZŠ Chelčického v Praze. „Ta kritéria byla zejména, že pokrmy jsou běžně na jídelním lístku školy, že jídlo bylo z drůbežího masa a také jako prevence dětské obezity," řekla ředitelka soutěže Alena Strosserová.
[...]
Zhlédnuto měsíčně 0
i
Příklady dobré praxe nemají charakter zpravodajství o aktuálním dění. Jedná se o aktivity, které mohou být staršího data, ale přesto jsou inspirativní. Jejich zveřejnění v Galerii udržitelného rozvoje, na stránce Dobrá praxe nebo v Inspiromatu NSZM nemá souvislost s datem jejich realizace. Texty článků jsou ponechány v původním čase a situaci.
Použité fotografie a obrázky jsou poskytnuty jednotlivými municipalitami, případně se jedná o ilustrační foto z oficiálně přístupných zdrojů.