
ŠVÝCARSKO: Hodnocení dopadů na zdraví (HIA) 
Hodnocení dopadů nejrůznějších projektů či politik na lidské zdraví je nedílnou součástí realizace myšlenky udržitelného rozvoje. Metoda tohoto hodnocení (HIA - Health Impact Assassement) je doplňkovým nástrojem k ostatním běžně užívaným nástrojům hodnocení vlivů, zejména hodnocení dopadů projektových záměrů či strategických plánů a politik na životní prostředí (EIA, SEA).
Zpracování HIA dokumentace spočívá v integraci poznatků z několika oborů. Jsou zde zohledněny například takové aspekty jako kvalita ubytování ve městech, hluk, znečištění, sociální vazby, regionální/místní služby atd. HIA přispívá ke celkovému snížení sociálních nerovností, které mají vliv na odlišnou úroveň zdraví.
Zjištěné poznatky a výstupy hodnocení je pak možno generalizovat a začlenit do zákonů, ekonomických projektů a územního plánování.
Basic information
Name of the city/town/region: | ŠVÝCARSKO / Switzerland |
---|---|
Surname, firstname: | Diallo, Thierno |
Organization: | Equiterre |
E-mail: | diallo@equiterre.ch |
Phone: | 0041 022 329 99 29 |
Subject: | Systém plánování a řízení, vč. urbanismu a revitalizací, územního plánování a regionálního rozvoje |
Description and outputs |
|
Start of activity: | 08.09.2010 |
---|---|
End of activity: | 08.09.2010 |
Attachment | Foto 1 - Bydlení ve městě (archiv Equiterre) JPG (70,4 kB) Foto 2 - Cyklistické stezky (archiv Equiterre) JPG (69,9 kB) Foto 4 - Akce pro cyklisty a bruslaře (archiv Equiterre) JPG (53,5 kB) |
Budget |
|
What were the financial costs of carrying out the activity? | [tis. CHF] 60 |
How was the activity funded? | Ze státního rozpočtu |
Media, promotion |
|
How was the communication with the media and what were the media outcomes? | Informace o projektu proběhly celostátními médii. |
Partakers |
|
Name: | Thierno Diallo |
Address: | rue des Asters 22, 1202 Geneve |
Web: | http://www.equiterre.ch |
Another partakers |
|
Název: | Jean Simos / Výzkumná skupina životního prostředí a zdraví (GRES) |
Web: | http://www.unige.ch/environnement/gres |